tag:blogger.com,1999:blog-3379772715609584755.post1702619855256487398..comments2023-04-03T10:37:36.186+03:00Comments on Драскотини: Закъснял великденски репортаж с едни героични яйца и по-особени козунациMartahttp://www.blogger.com/profile/12282881327236588801noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-3379772715609584755.post-13711240753149066042022-03-04T07:16:22.541+02:002022-03-04T07:16:22.541+02:00Casino & Hotel Map | 1028 Photos & 1799 Re...Casino & Hotel Map | 1028 Photos & 1799 Reviews<br />Casinos Nearby · <a href="https://www.mapyro.com/%ea%b3%a0%ec%96%91%ec%a3%bc%eb%b3%80-%ea%b0%80%ea%b9%8c%ec%9a%b4%ec%b6%9c%ec%9e%a5%eb%a7%88%ec%82%ac%ec%a7%80.html" rel="nofollow">고양 출장마사지</a> Casino <a href="https://www.jtmhub.com/%ec%a0%84%eb%9d%bc%eb%82%a8%eb%8f%84%ec%b6%9c%ec%9e%a5%eb%a7%88%ec%82%ac%ec%a7%80%ec%9d%b8%ea%b8%b0-%ec%88%9c%ec%9c%84.html" rel="nofollow">전라남도 출장마사지</a> at Marysville. <a href="https://www.mapyro.com/%ec%98%a4%ec%82%b0%ea%b0%80%ec%9e%a5-%ec%9d%b8%ea%b8%b0-%ec%9e%88%eb%8a%94%ec%b6%9c%ec%9e%a5%ec%95%88%eb%a7%88%ea%b0%80%ea%b2%8c.html" rel="nofollow">오산 출장안마</a> Marysville, MD: 1-866-8911. Casino. 1 Mohegan <a href="https://drmcd.com/%eb%8b%b9%ec%a7%84%ec%b6%9c%ec%9e%a5%ec%83%b5%ec%9d%b8%ea%b8%b0-%ec%88%9c%ec%9c%84.html" rel="nofollow">당진 출장안마</a> Sun Boulevard, Marysville. <a href="https://www.mapyro.com/%eb%8b%b9%ec%a7%84%ea%b0%80%ec%9e%a5-%ec%9d%b8%ea%b8%b0-%ec%9e%88%eb%8a%94%ec%b6%9c%ec%9e%a5%ec%95%88%eb%a7%88%ea%b0%80%ea%b2%8c.html" rel="nofollow">당진 출장안마</a>laifekadehttps://www.blogger.com/profile/02766616906765729126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3379772715609584755.post-58813020798862065482014-12-17T22:29:04.564+02:002014-12-17T22:29:04.564+02:00Всичко е наред, Кайти! Поздрави и празниците да са...Всичко е наред, Кайти! Поздрави и празниците да са пълни!Martahttps://www.blogger.com/profile/12282881327236588801noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3379772715609584755.post-5603619301985488372014-12-08T17:44:06.666+02:002014-12-08T17:44:06.666+02:00Мартиии, системата затри коментара, който остави п...Мартиии, системата затри коментара, който остави при нас. Цял ден имам някакви бъгове....съжалявам Съвсем неволна грешка, за която се извинявам :) Ако имаш търпение, напиши го пак моля :) Това в случай, че мейлът, който ти написах с подобно съдържание не пристигне :)Kайтиhttps://www.blogger.com/profile/03387791491895221820noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3379772715609584755.post-67151266804051987202014-09-03T18:00:31.296+03:002014-09-03T18:00:31.296+03:00Благодаря за всички съвети. Отдавна не съм правила...Благодаря за всички съвети. Отдавна не съм правила мусака. Ще опитвам, докато си харесам трохите. Тогава може да я покажа... Ето и есента е на прага и пак ще се готви мусака:)<br /><br />Цветна и весела есен!Martahttps://www.blogger.com/profile/12282881327236588801noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3379772715609584755.post-55526130516698580212014-05-17T01:32:44.894+03:002014-05-17T01:32:44.894+03:00Каймата, за да ми става на трохи, я разбърквам пре...Каймата, за да ми става на трохи, я разбърквам предварително със съвсем малко студена /от чешмата/ вода и след това я прибавям към задушения лук.<br />Много хубав кафяв цвят придобиват яйцата, ако се варят завити с листа от стар кромид лук.<br />Както и да са се оцветили яйцата, все са прекрасни. Шаренко, за чудесен пролетен празник!<br />Поздрави!<br />tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3379772715609584755.post-38698968478781852592014-05-05T19:04:09.513+03:002014-05-05T19:04:09.513+03:00Марти, много ме зарадва поста ти, още когато го пр...Марти, много ме зарадва поста ти, още когато го прочетох!<br />Първо за каймата: <br />Ако смелят пред мен каймата при запържването винаги се раздробява на трохи при непрекъснатото разбъркване. Ако е от пакет, след като я изсипя в горещата мазнина, добавям малко вода и с пособието за пюре, онова с дупките, започвам да "пасирам" докато каймата се раздроби на трохи. След това продължавам с дървената лъжица, докато се изпари водата и се запържи. После добавям на кубчета картофите, също непрекъснато бъркам. Добавям червения пипер, отново разбъркване.После малко вода, бавен огън, докато картофите омекнат и водата се изпари.Подправям-обикновено с черен пипер, чубрица, разбърквам и в тавата. Заливам с разбити яйца в прясно мляко и запичам. Домашните казват, че така е по-сочна в сравнение с направената с кисело мляко. Никак не им допада мусака, направена с брашно в заливката.<br />Яйчицата са станали чудесни. Харесва ми този тъмен, наситен цвят между кафяво и вишнево. Странно е, че не се е получило с червеното зеле. Друг вариант за синьо е чай от каркаде. И аз имах очакване за копривената отвара, че ще се получи, ако не наситен цвят, то поне блед нюанс на зеленото, но ми се получиха сиви, " каменни" яйца. Харесах си ги и такива :). <br />С брош не съм опитвала, както и с цвекло. Непременно ще опитам следващата година.<br />Козунаците ти със сигурност са имали интересен вкус, заради кафявата захар.<br />Благодаря ти за милите думи и за доверието!Betyhttps://www.blogger.com/profile/02653088707939276616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3379772715609584755.post-10755925702392701072014-04-29T23:35:43.809+03:002014-04-29T23:35:43.809+03:00Поздравления за търпението и изпълнението. Не знам...Поздравления за търпението и изпълнението. Не знам кои ми харесват най-много! Май всичките. Весели нови празници, адаш!Мъхhttps://www.blogger.com/profile/04199840294948100651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3379772715609584755.post-1097628228173040032014-04-29T07:58:53.466+03:002014-04-29T07:58:53.466+03:00Марте, за каймата не знам точно как става работата...Марте, за каймата не знам точно как става работата с раздробяването, ту ми се получава, ту не:), явно зависи от каймата. А яйчицата ти са много красиви. Тази година пробвах с бели яйца, исках всичките да ги боядисам само с естествени багрила, но за съжаление единствено жълтото ми се получи с куркумата, много красив свят, всичко останало не се оцвети, нито с цвеклото, нито с лилавото зеле. Разбрах, че е трябвало да стоят много часове в боята, но честно ме беше страх да ги оставя толкова време, да не се развалят нещо. Може би ще пробвам да ги варя в боя, някой ден:). Много са красиви твоите, браво! Козунаците също са страхотни! Поздрави!Екатеринаhttps://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3379772715609584755.post-36314733592115318872014-04-28T21:12:33.352+03:002014-04-28T21:12:33.352+03:00Чудни шарени яйца! Поздравления! Поздрави и за коз...Чудни шарени яйца! Поздравления! Поздрави и за козунаците... неустоими са ;)shareniikahttps://www.blogger.com/profile/10986547916927528198noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3379772715609584755.post-11894425333752484402014-04-28T15:01:22.598+03:002014-04-28T15:01:22.598+03:00Чудесни цветове, аз още не мога да се престраша за...Чудесни цветове, аз още не мога да се престраша за естествените бои. Жълтичкото наистина е прекрасно, като малки патенца са яйцата :)<br />Мусаката на мен също ми е любимо ястие и едно от нещата, които готвя най-добре :) Аз, също като половинката на Кайти, я задушавам предварително с лук и подправки :)<br />Хубава нова седмица!Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3379772715609584755.post-6182482413892999372014-04-28T14:09:21.363+03:002014-04-28T14:09:21.363+03:00Харесват ми яйцата и козунаците са супер! Поздрави...Харесват ми яйцата и козунаците са супер! Поздрави, Марта!Zvetanka Shahanskahttps://www.blogger.com/profile/08115142587886653075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3379772715609584755.post-68094891166402407342014-04-28T12:47:47.602+03:002014-04-28T12:47:47.602+03:00Хихихих Марта, мен пък кафявите ме кефят :) едни т...Хихихих Марта, мен пък кафявите ме кефят :) едни такива загадъчни на цвят :D Жълтите опеделено много добре са ти се получили ! А трохите на каймата за мусака у нас я приготвя милото- задушава я с лука и какво там и бае незнам, но после я добавя към суровите картофи и бам в печката. Може и в гореща вода да се разтвори каймата, ама не се меся- у нас който готви той определя правилата, а аз мусака не обичам и не я правя :)) Kайтиhttps://www.blogger.com/profile/03387791491895221820noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3379772715609584755.post-59343114221902949942014-04-28T12:01:35.181+03:002014-04-28T12:01:35.181+03:00Прекрасен след великденски репортаж, Марте,
много ...Прекрасен след великденски репортаж, Марте,<br />много ефектен и красив, колоритен и завладяващ. Обичам този род неща!<br />Естествено ме впечатли и описанието на козунаците - <br />представям си дъхавия аромат и чудесен вкус...<br />Благодаря за празничното настроение, <br />сърдечни поздрави с пожелания за светъл и усмихнат Гергьовден!di_anihttps://www.blogger.com/profile/01295904706090464213noreply@blogger.com